Ιστορικό

Ο Α.Ο.Α. "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" ιδρύθηκε στις 29/6/1988 με σκοπό την προαγωγή, ανάπτυξη και μαζική διάδοση του Αθλήματος της Αντισφαίρισης καθώς και την άθληση και την ψυχαγωγία των μελών του.

Ο Α.Ο.Α. "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" διοικείται από την Γενική Συνέλευση των μελών του και από επταμελές (7) Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται από την Γ.Σ. των τακτικών μελών.

Έδρα του Α.Ο.Α. "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" είναι το Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος Ηλιούπολης και ιδιαίτερα οι εγκαταστάσεις των οκτώ (8) γηπέδων Τένις τα οποία έχουν παραχωρηθεί από την Δημοτική Αρχή για τις δραστηριότητες του Α.Ο.Α. "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ".

Στην πορεία των Εικοσιτριών (23) χρόνων από την ίδρυσή του ο Α.Ο.Α. "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" έχει αναπτύξει ξεχωριστή δραστηριότητα στον χώρο του Τένις δημιουργώντας σχολές για παιδιά από ηλικίας 5 έως 18 ετών, καθώς και γιά ενήλικες.
Την επιμέλεια της λειτουργίας των σχολών έχουν 11 προπονητές, όλοι απόφοιτοι των Τ.Ε.Φ.Α. με ειδικότητα το Τένις και σ’ αυτές αθλούνται, σε κάθε εκπαιδευτική περίοδο περίπου 370 παιδιά που ασχολούνται με το αγωνιστικό ή το ψυχαγωγικό Τένις, πάντοτε με την γόνιμη συνεργασία των μέχρι σήμερα εκλεγμένων Διοικητικών Συμβουλίων του Ομίλου.
Επιπλέον τις βραδινές ώρες παρέχονται μαθήματα Τένις σε 60 ενήλικες που επιθυμούν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με το άθλημα.

Για τα αγωνιστικά τμήματα του Ομίλου, όπου αθλούνται 38 παιδιά ηλικίας 10 έως 18 ετών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ειδικός Γυμναστής και ειδικός επιστήμονας για την Αθλητική Ψυχολογική Υποστήριξή τους.

Οι αθλητές που διακρίνονται από τις πιο πάνω σχολές επανδρώνουν τις αθλητικές ομάδες του Ομίλου μας και συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) Ενωσιακά, Πανελλαδικά, Πανελλήνια και Διασυλλογικά.

Ο Α.Ο.Α. "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" έχει την ξεχωριστή διάκριση, από το 1996 μέχρι και σήμερα, να συμμετέχει στην ανώτερη (Α1) Κατηγορία της Χώρας σε Διασυλλογικό επίπεδο τόσο στους Άντρες όσο και τις Γυναίκες.

Ομάδες, Αθλητές και Αθλήτριες του Α.Ο.Α. "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" κατέκτησαν πάρα πολλές πρώτες νίκες, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, σε Ενωσιακά, Πανελλαδικά, Πανελλήνια και Σχολικά Πρωταθλήματα προβάλλοντας έτσι τον Όμιλο και τον Δήμο Ηλιούπολης.

Τα δύο τελευταία χρόνια, 2003 και 2004, ο Όμιλός μας είναι Νο1 Όμιλος στην Ελλάδα σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη της Ε.Φ.Ο.Α. που καταρτίζεται βάσει βαθμολογίας για τις επιτυχίες των αθλητών στα Πανελλαδικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Άξια ιδιαίτερης αναφοράς αποτελεί η συμμετοχή Αθλητών του Ομίλου μας στις Εθνικές Ομάδες των Εφήβων και Ανδρών που εκπροσωπούν Διεθνώς την Χώρα μας.

Περίπου 15 αθλητές του Ομίλου μας, με τις Πανελλήνιες πρώτες νίκες τους, εξασφάλισαν τα προβλεπόμενα Μπόνους για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της επιθυμίας τους.

Ο Α.Ο.Α. "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" που έχει την επιμέλεια της συντήρησης του χώρου του Αθλητικού Κέντρου Πανοράματος έχει κατορθώσει, με την βοήθεια της Δημοτικής Αρχής, της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) να διοργανώσει στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου δύο (2) Διεθνή Αμειβόμενα Πρωταθλήματα SATELLITE και να εισπράξει τα ευμενή σχόλια τόσο των συμμετεχόντων Αθλητών, των αρμοδίων της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) καθώς και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.Α. "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" προσβλέποντας στην συνεχή συμπαράσταση τόσο της Δημοτικής Αρχής, της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) όσο και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είναι αποφασισμένο να εντείνει τις προσπάθειές του για την διάδοση του Αθλήματος του Τένις και να δώσει την δυνατότητα, σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά της Ηλιούπολης, να ασχοληθούν με το άθλημα του Τένις. 

 

Media Gallery

advert3

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 210-9930452

Έβερτ 1 & Κεφαληνίας

Email: aoailioupoli-at-gmail.com

Ώρες Γραμματείας

Δ|Τ|Τ|Π|Π 17:00-21:30
Τριτη & Πέμπτη 8:30-10:30
Σάββατο 10:00-13:30 

Χάρτης Πρόσβασης

DMC Firewall is a Joomla Security extension!